woensdag 22 oktober 2014

De tijd vliegt...

De tijd vliegt... Gisteren met die storm zou je haast denken: letterlijk. Vaak ben ik van plan een blog te schrijven, maar even vaak is er zoveel te doen, dat het er niet van komt. Nu hoor je mij niet mopperen, want de afgelopen weken stonden er een heleboel gezellige dingen op het programma...

Een lieve vriendin kwam logeren. Zij is ook quiltster, dus je begrijpt dat dat héél erg gezellig was! Ik besloot iets lekkers voor bij de koffie/thee te bakken.

Ingrediënten klaargezet...

  

Geen lekkerder taart, dan appeltaart (voor mij althans). Ik gebruik altijd goudrenetten. Ik vind dat een mooie en heerlijke appel.


Deeg gemaakt (lekker makkelijk met zo'n pak). Appels geschild en in blokjes gesneden, taart de oven in en na 1 uur bakken was dit het resultaat...


Ik kan je verklappen: hij was heerlijk!

Het weekend daarop kwam Ellen. Natuurlijk zijn we nog even naar Jacqueline geweest en natuurlijk heb ik daar weer een en ander gekocht, maar daarover later meer. Ellen was bezig aan een ontzettend leuk quiltje met een sneeuwpop. Hier kun je daarover lezen. De uren vlogen voorbij en voor ik het wist stond ik haar alweer uit te zwaaien.

Daarna kwam er een andere vriendin die haar eerste stappen in de quiltwereld aan het zetten is. Twee dagen lang heb ik haar geholpen met borders aannaaien, opspannen en quiltpatronen tekenen.

In de afgelopen twee weken kreeg ik ook nog bloemen. Maar liefst drie boeketten!
 

 Dit prachtige herfstboeket, omdat ik een 'gouden tip' had gegeven.


Deze chrysanten, 'zomaar' van vrienden. Vers uit de tuin en ze ruiken verukkelijk! Zo'n echte herfstgeur.
 

En deze kreeg ik van mijn buurvrouw. Zij had er 5 'over' en of ik ze wilde hebben... Natuurlijk :o)

Na alle visites keerde de rust weer en kon ik verder aan de Ladies' Album Quilt. Het middenstuk is klaar en ook de eerste rand zit eraan. Nu ben ik bezig met het aan elkaar naaien van de blokken voor de volgende rand. Het schiet al lekker op.


Twee randen zijn al helemaal af, aan de derde rand moet nog 1 blok worden aangenaaid.


De laatste vier blokken voor de laatste rand.


Een grote kom thee en iets lekkers mogen natuurlijk niet ontbreken tijdens het patchen. Deze kop heb ik ooit, samen met 3 zusjes, gekocht bij het bekende Zweedse warenhuis. Qua inhoud kunnen er ongeveer twee normale mokken thee in, dus dat is lekker en handig (hoef ik niet steeds thee te gaan zetten). Ook voor warme chocolademelk met heel veel slagroom zijn ze zéér geschikt hebben de kinderen al ontdekt ;o)


Dat was het weer voor nu. Tot de volgende keer!

1 opmerking:

  1. Wat ben je heerlijk verwend met bloemen, zo gezellig.
    Je quilt in wording ziet er prachtig uit Yvonne.
    Quilt groetjes Anja.

    BeantwoordenVerwijderen