maandag 19 januari 2015

...

Afgelopen week en weekend heb ik lekker veel gedaan.Allereerst heb ik het 6e blok van de Pineapple Quilt genaaid. De blokken zijn hier op de muur gespeld en ze hangen niet helemaal recht, maar het gaat om het idee. 

Verder begin ik weer tuinkriebels te krijgen. Altijd als het nieuwe jaar begonnen is en het zonnetje schijnt, dan begin ik weer verlangend naar buiten te kijken. Het is niet zo dat er momenteel niets te doen is, want ik zie dat ik de klimop moet snoeien en er moet geveegd worden...De tuinboeken (en alle andere die niet op deze foto staan) zijn weer van de plank gehaald. Ik vind het heerlijk om dit soort boeken te lezen, de prachtige foto's te bekijken en inspiratie op te doen. Nu heb ik een kleine tuin, dus zoveel ideeën kan ik er niet in kwijt, maar zo bladerend geniet ik volop.Op de foto Monty Don, een van mijn favoriete tuinmannen die prachtige tuinprogramma's presenteert en even prachtige tuinboeken schrijft.
Krijg je ook geen zin in de zomer als je al die prachtige papavers zo ziet?


Deze dame heeft haar plekje in de tuin gevonden. 's Zomers gaat ze meestal verscholen achter bergsteentijm en salie, maar nu 'verlevendigd' ze de tuin met haar aanwezigheid.


Twee jaar geleden heb ik een polletje sneeuwklokjes geplant. Er stonden al narcissen in verschillende maten, crocussen en hyacinten, maar sneeuwklokjes had ik nog niet. Vorig jaar bloeide er één bloemetje en zo te zien zullen het er dit jaar niet meer zijn.


Zaterdag kwam Ellen op bezoek. Zij moest nog naar Jacqueline en natuurlijk ben ik met haar mee gegaan en natuurlijk kon ik het weer niet laten om een paar stofjes te kopen. De groene onderop is voor bij een reeks stoffen die ik heb liggen voor mijn volgende quilt en de andere zijn als aanvulling op de reproductiestoffen die ik al heb. Tja, als quiltster kun je nooit stof genoeg hebben ;o)
Dit boek heb ik ook gekocht. Ik blijf er in kijken. Prachtige anitieke quilts staan erin. De oudste is geloof ik uit 1820. Bijna 200 jaar oud! Zouden onze quilts er nog zijn in het jaar 2215 en zouden er dan ook nog mensen zijn die er zo van genieten?


Voorts heb ik nog genaaid aan de Ladies' Album Quilt.


Ik  heb voornamelijk blokjes genaaid voor de buitenste rand en een sterrenrand aan het middenstuk gespeld. Die wil ik vandaag naaien. Als ik in dit tempo kan doorwerken dan zal het niet lang meer duren of de top is af.


Ik wens je een fijne dag!

1 opmerking:

  1. Wat zijn dat toch mooie blokken !
    Ik denk nog niet aan de zomer, geniet nog even van de sneeuw die hier gevallen is ;-)

    BeantwoordenVerwijderen