donderdag 30 april 2015

Nieuw project...

Ellen wilde aan een nieuw project beginnen en zij had reproductiestofjes nodig. Héél véél reproductiestofjes. Maar liefst 200 verschillende van 15 x 15 cm...


Nu heeft zij zelf een hele voorraad, maar 200??? Nee, zoveel had zij er niet...


Dus kreeg ik een telefoontje: 'Mam, ik heb nog reproductiestofjes nodig. Mag ik...' Ach, je begrijpt het waarschijnlijk al. De eerstvolgende keer dat zij kwam, werden hier de dozen tevoorschijn gehaald en gingen we uitzoeken. Haar stapel werd flink aangevuld, maar toch had ze er nog een twintigtal te kort...


Kort daarop moesten we in Eindhoven iets afgeven en daar Eindhoven niet ver van Best ligt, werd ras besloten om naar Atelier De Quiltsteek van Corry door te rijden. En laat Corry nu net heel veel reproductiestoffen hebben :o)


We hebben ons hart kunnen ophalen aan zoveel mooie stofjes. We kochten stroken van 15 cm en die hebben we thuis doormidden gesneden, zo hadden we allebei de helft. Omdat het zo leuk is om veel kleuren en dessins te gebruiken in één quilt, heb je vaak niet veel stof van 1 kleur nodig en dan is het veel leuker om meer verschillende stoffen van kleinere afmeting te kopen. Waarom 15 cm? Dat is nu net een fijne maat om veel blokken uit te halen. Ook grotere blokken, wat bij bijvoorbeeld 10 cm alweer wat moeilijker wordt.
Met bovenstaande heb ik gelijk de vraag van Wilma beantwoord. Zij vroeg in de blog over 'Wassen' naar de afmeting van de stoffen die ik koop.

Fijne dag!

4 opmerkingen:

 1. Ben heel benieuwd wat Ellen van al die lapjes gata maken. Ja Corrie heeft echt mooie stofjes in huis, ik kom er ook graag.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. O wat een weelde. Ik geniet er al van al ik de stofjes op de foto zie. Het moet wel een heel bijzondere quilt worden want 200 verschillende stofjes..... Hopelijk laat ze me niet al te lang in spanning.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Het ziet er prachtig uit al die verschillende stoffen. Ben benieuwd wat ze ervan gaat maken.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Gefeliciteerd met Rick's verjaardag !

  BeantwoordenVerwijderen