maandag 9 januari 2017

Wat er zoal gebeurde... Afgelopen week hadden we tot 2x toe wat sneeuw. Suus vond het vreemd, dat rare, koude, witte spul. Zeer geïnteresseerd werd het bekeken en werden er diverse schijnaanvallen op uitgevoerd. Even later wilde zij echter weer naar binnen en plofte zij neer op de vensterbank boven de verwarming om bij te komen van al haar avonturen...


Voor en tijdens de kerstvakantie heb ik verschillende bloemen genaaid. Die kunnen binnenkort aan de Grandmother's Flower Garden/Bloemetjesquilt genaaid worden.


Dan heb ik aan het eind van de zomer een quilt ontworpen en daar werk ik met tussenpozen aan. Mooie warme zomertinten, heerlijk om mee bezig te zijn tijdens deze donkere dagen. 
Na het maken van het patroon heb ik de stoffen bij elkaar gezocht. Omdat Ellen het patroon wil gaan uitgeven bij EQP moet ik alle kleuren en de hoeveelheid die ik daarvan gebruik nauwkeurig noteren. Ik weet van mezelf dat ik dat soort dingen altijd vergeet, dus heb ik tabellen geprint en daarop een stukje stof van iedere kleur geplakt. Nu kan bij iedere stof de gebruikte hoeveelheden genoteerd worden. Het is een fantastische quilt om aan te werken met veel applicatie afgewisseld met patchwork. 


Op bovenstaande foto het 2e blok dat ik maakte. Toen ik echter blok 3 en 4 had gemaakt, bleek dit blok in verhouding veel te groot te zijn. Wat nu te doen? Heel simpel. Een nieuw blok getekend, kleiner met randen eromheen. En dit blok? Wat ik hiermee ga doen? Ik moet nog kussenovertrekken maken. Gebruik ik het toch gewoon daarvoor... :o)


In de kerstvakantie ben ik ook aan bovenstaande begonnen. Dit is een patroon van Els van Bobbin.
Zo ontzettend leuk om te maken. Ik kocht het patroon tijdens de OEQC in Maastricht en het lag al een poosje naar me te roepen vanuit de tas ;o). Uiteindelijk werd de verleiding te groot en werden er stofjes gezocht en, zoals er op het patroon staat, 'heel veel restjes'. Gebrek aan laatste is er gelukkig niet en sinds een paar jaar zijn die op kleur gesorteerd, dus het uitzoeken van de juiste stofjes was zo gebeurd. 
Het eindresultaat laat ik je volgende keer zien, de bal is bijna klaar...

Fijne week!

3 opmerkingen:

 1. De quilt die je aan het ontwerpen bent ziet er nu al heel mooi uit.
  En natuurlijk is het altijd leuk om aan iets nieuws te beginnen.
  Succes met je projecten.
  Groetjes Marja

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ben super benieuwd na het eindresultaat! En je quilt met de bloemen, ook daar ben ik benieuwd naar.
  Fijne avond

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ben erg benieuwd naar het ontwerp ziet er veelbelovend en mooi uit net als de andere quilts waar je aan werkt.

  BeantwoordenVerwijderen