dinsdag 1 augustus 2017

Verliefd op kleuren...


De top van de 'A Boys Story' quilt voor Rick is (eindelijk) af. Het heeft lang geduurd, maar het resultaat is geweldig!


Het waaide nogal toen ik deze foto's nam, waardoor de foto's misschien iets minder scherp zijn.

Alle eer voor Anni Downs van Hatched and Patched voor dit superleuke ontwerp.
Ik heb alleen de naam van de heldhaftige ridder veranderd ;o) en ik heb de quilt door middel van een dubbele blokkenrand groter gemaakt, omdat de originele maat te klein was voor een eenpersoonsbed.


Ondanks dat ik meer stof gebruikt had voor de top, hield ik nog veel stof over en om eerlijk te zijn ben ik helemaal verliefd op de kleuren(combinaties) van deze stoffen. Ik heb ze, toen ik aan de quilt wilde beginnen, bij elkaar gezocht uit mijn voorraad en er nog een stuk of 4 bijgekocht. Iedere keer als ik aan de quilt werkte werd ik helemaal blij van de kleuren. Tja, dan is het niet zo moeilijk om, als er nog een boel stof over is, een nieuwe quilt te ontwerpen. 
Deze keer genaaid op de naaimachine. Patchen op de hand had altijd mijn voorkeur, maar tegenwoordig heb ik nogal eens last van mijn handen en is het soms moeilijk om de naald vast te houden. Ik heb daarom besloten om nu al te gaan oefenen om te patchen op de naaimachine. 
Met hulp van een lieve vriendin die me met allerlei tips terzijde stond, kan ik nu zeggen dat het al aardig lukt. Het snijden van de stof vond ik niet zo gemakkelijk als het lijkt, omdat het héél secuur moet gebeuren, maar nadat dat gebeurd was had ik in no time de blokken voor de top genaaid.


Ik had echter niet genoeg stoffen, ondanks dat ik er nog 3 fat quarters had bijgepakt, om een grote quilt te maken, dus heb ik mijn ontwerp een beetje aangepast en nu gaat het wel een grote quilt worden. Hiervoor moest ik met vliesofix aan de gang, héél véél vliesofix en héél wat uurtjes tekenen en knippen.


En dan is het resultaat een stapel van wel 10 cm hoog met allerlei bloemonderdelen. Die zijn inmiddels op een ondergrond gestreken en kunnen worden genaaid. Ik weet alleen nog niet of ik ze met de hand zal festoneren of ook met de naaimachine zal doen... Daar moet ik nog even over nadenken. Ik hoop je binnenkort de top te laten zien.

Groetjes,
Yvonne


4 opmerkingen:

 1. Dit is inderdaad een super leuk patroon en je stofkeuze past er goed bij !
  Ik ben nu ook heel benieuwd naar je nieuwe quilt !

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Deze heb ik ook gemaakt.
  Zo leuk om aan te werken en jammer dat ze ook niet zo'n leuk patroon voor meisjes heeft.
  Groetjes Martine

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Deze heb ik schijnbaar toch gemist. Ik probeer zoveel mogelijk blogs te onthouden, maar dat lukt me de laatste tijd niet meer zo goed. Daarom vind ik het altijd fijn als mensen die knop erop hebben staan waarin je je kunt aanmelden voor email allerts, dan krijg je automatisch een email in je mailbox als er weer een nieuwe blogpost is ;-)
  Maar wat is de quilt voor Rick prachtig geworden en wat zal hij daar blij mee zijn !!

  BeantwoordenVerwijderen