woensdag 16 januari 2019

Erop uit...


Vandaag zijn Lyan (jongste dochter) en ik heerlijk gaan wandelen. Ondanks dat het hard waaide en de wind flink koud was, hebben we toch een heel eind gelopen.
Hierboven een stukje van de "Voorste Kreek" en ja, er is ook een "Achterste Kreek" ;o)Er zijn ontzettend veel soorten vogels te zien. Hierboven Aalscholvers.


Meerkoeten


Fuut


Zicht op het dorp op de terugweg. De vlekjes op de voorgrond zijn grazende ganzen.


Nogmaals de ganzen. Verder inzoomen ging helaas niet met de camera. 


Bloeiende sneeuwklokjes in iemands tuin. De eerste die ik dit jaar heb gezien. Voor mij altijd een teken dat het tuinseizoen weer op komst is. Alhoewel...... dat gaat nog niet op voor mij.... 
Ik heb mijn tuin al eerder laten zien hier, maar hieronder nogmaals de foto die afgelopen zomer genomen is, toen ik hier net woonde....


Het enige verschil nu met toen is dat de blauwe berg verdwenen is en de planten uitgebloeid zijn. Verder is het een grote grijze steenvlakte..... Niet echt spannend ;o)
Als het goed is gaat daar komend jaar langzaamaan veranderding in komen, want hoewel het heel gemakkelijk is in onderhoud, vind ik het maar niets. Ik mis de planten, bloemen, struiken, het kunnen wroeten in de aarde...Thuisgekomen heb ik eerst een kopje thee gedronken en nu ga ik nog een stukje quilten. De bloemenrand is klaar. Nu de buitenste blokkenrand nog. Het einde komt in zicht!

Groetjes,
Yvonne

8 opmerkingen:

 1. Heerlijk toch de wind in de haren en gaan.
  Prachtig je foto's van al die vogels zeg.
  Jou tuin is ook al zoveel steen net als bij ons,
  We hebben al al rijen met tegels uitgehaald en er al wat groen ingezet.
  We wonen er ook net een jaar nu, dus van deze zomer weer verder ermee.
  Mooi quiltwerk hoor..............liefs.Conny

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. @ Conny: Ik ben benieuwd naar jullie 'tuin'vorderingen :o)

   Verwijderen
 2. Heerlijk om even te wandelen en een frisse neus te halen. Gezellig samen met dochter, meestal zie je dan ook meer. Wel makkelijk zo'n tuin, maar toch mooier als er wat planten en bloemen staan.
  Teken je de cirkels er eerst op voordat je de quilt gaat dubbelen?
  Fijne avond

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. @ Ineke: Ik vind het makkelijker tekenen op alleen de top, zonder de lagen eronder. Waarom ik dat bij deze quilt niet heb gedaan, weet ik eigenlijk niet meer. Het quiltpatroon is echter simpel en per blok, dus het is eenvoudig te tekenen. Grotere patronen zoals bijvoorbeeld kabels zal ik, in verband met de nauwkeurigheid, altijd voor het dubbelen tekenen.

   Verwijderen
 3. Na een stevige wandeling is het zo heerlijk ontspannen met een quiltwerkje. Ik heb altijd het idee dat Ik die 'me time' dan echo heb verdiend. Je tuin ziet er uit als een uitdaging, daar kan je je inspiratie wel in kwijt!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mooie foto's. Succes met het doorquilten, wordt weer super !

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ja, ondanks de kou is het lekker om te wandelen. Als het maar droog is. Voor kou kun je je kleden, zeg ik altijd maar. Mooi wat je aan het doorquilten bent. Groetjes Wilma

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Via via kwam ik op je blog, gezellig, ga je volgen.
  Liefs van Tineke

  BeantwoordenVerwijderen