donderdag 22 september 2016

Wandeling en een nieuw project...

Deze tijd van het jaar is zo fijn. De dagen zijn lekker warm, de avonden alweer donker, dus kunnen er weer gezellig kaarsjes worden aangestoken :o)

Gisteren ben ik samen met een vriendin gaan wandelen in het bos op de Windraak. Het was er HEERLIJK! Het Limburgse landschap laat zich hier van vele kanten zien: bos, heuvels, vergezichten, akkers, fruitteelt... 
Onderweg kwamen we houtsculpturen tegen van Roel van Wijlick. Onvoorstelbaar welk een mooie beelden hij maakt met een kettingzaag!
In dit stukje natuur vind je ook een Heemtuin, die op zondag, bij goed weer, te bezichtigen is.

De laatste tijd kan ik m'n 'ei' niet kwijt en vind ik geen rust om aan 1 project te werken. Er borrelen heel veel ideeen voor nieuwe quilts, maar andere waar ik aan bezig ben moeten nog worden afgemaakt.... Grrrrrr, vervelend. En daarbij komt dat de dagen voorbij vliegen. Eén keer met je ogen knipperen en er is alweer een week voorbij, zo voelt het tenminste. Het zal wel komen doordat ik teveel dingen in één keer wil doen. 

Maar goed, twee weken terug ben ik dan toch weer aan een nieuwe quilt begonnen. De stofffen had ik al een hele poos liggen, ik had er al eens een blok mee gemaakt, maar dat werd niet wat ik ervan verwachtte... Een paar weken later begon er echter een idee te borrelen... papier gepakt en een paar uur zitten tekenen. In plaats van alleen maar patchworkblokken ga ik nu een quilt maken met heel veel applicatie. Patchworkblokjes komen er her en der tussen, dus het is fijn afwisselen. 
Ellen vond het patroon zo leuk, dat ze het wil gaan uitgeven als de quilt klaar is. Dit houdt in dat ik precies moet bijhouden hoeveel stof ik gebruik... en dat van iedere kleur apart... Na even nagedacht te hebben over hoe ik dat het best kon doen, heb ik een simpel schema gemaakt en dit 8x geprint, want er worden héél veel stoffen gebruikt :o) Het is superleuk om te doen en ik ben mezelf nu de needle turn applicatiemethode aan het aanleren. Dat gaat inmiddels best aardig, maar ik moet er nog wel iets meer handigheid in krijgen.
Ook gebruik ik af en toe de naaimachine om, met een heel klein steekje, lapjes aan elkaar te naaien, die ik daarna in de vorm knip de ik moet appliceren. In een eerder blogje (klik) heb ik laten zien hoe ik dat doe. Het bloempotje dat je daar ziet, komt trouwens ook in de nieuwe quilt ;o)

Nu eerst verder met wat huishoudelijke taken, die moeten tenslotte ook gebeuren, en dan vanmiddag weer een paar steken maken...

Groetjes,
Yvonne

2 opmerkingen:

  1. mooie wandeling heb je gemaakt zo te zien. De foto's zijn prachtig en wat leuk een nieuwe quilt. Ben erg benieuwd het ziet er veelbelovend uit.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Mooi de natuur daar en ik ben benieuwd naar je quilt.
    Nog gefeliciteerd met je verjaardag !!

    BeantwoordenVerwijderen