maandag 1 september 2014

Quilt voor Rick...


Een jaar of twee geleden ben ik aan een quilt voor Rick begonnen uit het boek A Boys Story van Anni Downs.

 
Is hij niet geweldig?
Normatliter probeer ik quilts altijd in een keer af te maken, maar deze schoot maar niet op. Dat kwam niet door het patchen of de applicaties, maar door de stitchery blokken. Als ik iets NIET graag doe, dan is het stitchen. Ik vind de resultaten altijd wel leuk, maar als ik aan stitchen ben, dan heb ik het gevoel dat zo'n blok nooit afkomt.

 
Maar goed, de quilt is volgens de maten van het boek af, maar ik vind hem veel te klein (134 x 170 cm). Rick is nu elf jaar, meet ongeveer 1.65 meter, heeft schoenmaat 43... moet ik nog verder gaan? Ik heb dus besloten om er van allerlei gekleurde stoffen nog blokken en stroken omheen te zetten, zodat de quilt de maat van een éénpersoonssprei krijgt.


Voorlopig echter ligt de quilt nog in deze mand, tot ik er verder aan ga. Ik denk dat ik maar niet te lang moet wachten, want in ons geval wordt een klein kind wel héél snel groot. Letterlijk en figuurlijk ;o)

6 opmerkingen:

 1. Het is nu al een prachtige quilt!!! De moeite waard om het snel af te maken.

  Liefs, Ineke

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat grappig, ik vind stitchen juist wel leuk. Maar gelukkig zijn we niet allemaal hetzelfde. Deze quilt is al erg leuk Ik heb het boek: An Angels Story van van Anni Downs, Ook zo leuk. Veel succes met het verder gaan. Groetjes Wilma

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hij is erg leuk Yvonne !
  Maak hem maar snel af dan heeft Rick er ook lang plezier van.
  Quilt groetjes Anja.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Heeeee.....daar heb ik je opeens bij toeval gevonden Yvonne, wat leuk dat je nu ook een blog hebt. Heb je mijn stukje nog gelezen over die heerlijke Hoekse Waard? toch zeker wel herkenbaar? Psssttt.....ik zou een week off line zijn, je bent de uitzondering op de regel...;)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Yvonne wat een super leuke quilt ! Ik ga me de titel even opschrijven en eens kijken waar hij zoal te bestellen is, want ik vind hem giga leuk !
  Er zijn hier zelfs nog geen kleinkinderen, maar ik kan maar vast voorbereid zijn LOL
  Wat zal Rick deze quilt leuk gaan vinden. Ja stitchen is iets wat ik ook niet graag doe, maar hij maakt deze quilt wel af !
  (vind het zo leuk dat je een eigen blog hebt hihihi)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. hij is super Yvonne maar nu maar toch snel afmaken kleine kindjes worden groot en dannnnnnnnnnnnn

  BeantwoordenVerwijderen