maandag 1 december 2014

...Vandaag wil het niet echt licht worden buiten. Het is koud en zwaar bewolkt. Om eerlijk te zijn vind ik dit soort weer heerlijk. Buiten kruip je wat dieper in je jas vanwege de kou en binnen snort de kachel en is het lekker warm. De kaarsjes aan en je voelt je echt thuis.


Zoals je op de eerste foto kunt zien is de haard nog wat 'kaal'. Ik wil een slinger maken van dennenappels en die erover hangen. Nu heb ik al wat dennenappels, maar ik denk dat het er nog lang niet genoeg zijn en eerlijk gezegd heb ik ook géén idee hoe ik zo'n slinger moet maken, dus tips zijn van harte welkom ;o)


Vorige week heb ik de voederhuisjes voor de vogels weer opgehangen. Nu het kouder wordt, wordt het voor de vogels moeilijker om voedsel te vinden en ik vind het ook altijd zo gezellig om al die koolmeesjes, pimpelmeesjes, vinken en mussen rond te zien huppen.


Ook vorige week was ik bij Jacqueline en zij vertelde me dat er komend weekend een kreatieve kerstmarkt wordt gehouden bij haar in de winkel. Klik hier voor alle informatie.Er zal weer veel te zien en te doen zijn!


Dit is het eerste blok van een quilt die ik voor een zeer dierbaar iemand ga naaien. Maar eerst moeten de Boys Story Quilt en de Ladies' Album Quilt af. Ik had gehoopt de top van laatstgenoemde quilt aan het eind van dit jaar af te hebben, maar dat gaat niet meer lukken. Soms komen er zoveel dingen tussendoor dat van patchen en quilten weinig komt. Na volgend weekend (Sinterklaas) wordt het weer wat rustiger (dat hoop ik tenminste) en dan ga ik vol goede moed weer verder. Quilten is tenslotte een hobby en geen wedstrijd.Zometeen rijd ik weer naar België om Rick van school te halen en als we weer thuis zijn dan ga ik verder aan de Boys Story Quilt. Ik ben de extra banen rondom aan het aannaaien, om de quilt groter te maken. Daarna nog de hoekblokken en dan is de top klaar.


En vanavond... dan ga ik lekker naast de haard wat zitten lezen of ik ga nog een paar steekjes naaien.

Fijne dag!

1 opmerking:

  1. Mooi, dat Pineappleblok !! Ik ben zelf ook al een tijdje aan het denken dat ik een quilt wil maken met dit patroon. En net als jij moet ik eerst wat afmaken voordat ik dit mezelf ga toestaan. Anders wordt het ook echt te gek, nietwaar ?

    BeantwoordenVerwijderen