maandag 6 februari 2017

Don't stop me now...

om het maar eens met Queen te zeggen :o)


Waar ik niet mee gestopt moet worden? Nou, ik kan wel een paar dingen opnoemen. 
Allereerst: afvallen... Ik nam me al jaren voor om af te vallen (hard nodig volgens de BMI-schaal van het Voedingscentrum). Iedere winter dacht ik: nu ga ik beginnen, dan ben ik komende zomer misschien eens wat kilo's kwijt... Tja, het bleef meestal bij een week of wat proberen en dan was het ineens zomer en bleek er nog geen kilo af te zijn. 
Deze keer heb ik het anders aangepakt. Ik ben eens gaan lezen wat voedsel met je lijf doet, wat er gebeurd met alles wat er in je maag terechtkomt EN ik ben in september begonnen in plaats van in januari. Het is niet altijd even gemakkelijk, maarrrrrr ik ben inmiddels 15 kg kwijt! Met de feestdagen en een stressvolle maand januari is er echter niets meer afgegaan. Ook niet bijgekomen gelukkig, maar er moet nog meer af. Dus als ontbijtje vanmorgen 2 boterhammetjes en om een uur of 10 een schaaltje met 2 desertlepels magere kwark, muesli (geen cruesli, want daar zitten bergen suiker in), wat extra noten en rozijntjes erbij... lekker en het vult goed.
Als lunch weer 2 boterhammen, waarvan 1 steevast met hagelslag (bij mij zijn het niet zozeer de maaltijden op zich, maar het tussendoor eten), halverwege de middag maak ik een fruitsmoothie en vanavond een maaltijd volgens een Weight Watchersrecept. Ik tel geen punten, geen calorieën of wat dan ook, ik eet alleen bewuster en gezonder op deze manier :o)


Ten tweede: de Snowmanquilt waar ik jaren geleden aan begon en waar ik HIER al over vertelde. Ik ga nu EINDELIJK beginnen met deze door te quilten. Of hij dit jaar af komt betwijfel ik, want er zijn nog zoveel projecten waar ik aan bezig ben en die af moeten, maar ik wil toch af en toe eens een steekje zetten.


De doos met klossen quiltgaren tevoorschijn gehaald...


Om 1 of meer kleuren uit te zoeken. Eerst dacht ik misschien met 1 kleur alles door te quilten, maar ik denk toch dat het leuker is meerdere kleuren te gebruiken. Vanmiddag ga ik de eerste steekjes zetten. Leuk, ik heb er zin in! :o)

Fijne week!

Groeten,
Yvonne


4 opmerkingen:

 1. Heel veel succes met afvallen, nou ja, je hebt dus al heel wat kilo's kwijt. Gefeliciteerd en lekker doorgaan zo!!!
  Succes met het doorquilten.
  Fijne week

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dat zijn al heel veel kilo's eraf.....super.
  Veel succes met het afvallen en geniet van het afmaken van je projecten.
  Fijne nieuwe week.
  Groetjes Marja
  🍎🍎🍎

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heel knap dat je al zoveel kilo's kwijt bent. En de manier waarop je het doet is ook goed. We worden overal en de hele dag zo omringd met eten en lekkere dingen, dat je al sterk moet zijn, om er af te blijven. Ik heb ook 3 keer in mijn leven ww gedaan en dat hielp. Nu ik ouder ben, ben ik me er ook van bewust dat je niet perse een dieet hoeft te volgen, maar moet minderen. Dus 's avonds niet 2 keer opscheppen, zoals ik doe, maar 1 keer en bewuster kijken en lezen wat je in je mond stopt. Maar ja.......Goed dat je begint door te quilten. Succes ermee. Groetjes Wilma

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat goed dat je zo veel afgevallen bent !! Bij mij moet er ook heel wat af, maar het lukt nog niet zo (3 kg. er af en 2 kg. er bij ) maar ik hoop het weer op te pakken.
  succes met je mooie projecten !

  BeantwoordenVerwijderen