zondag 2 april 2017

Over de tuin en quilten...


De lente is nu toch echt begonnen! Vorige week hadden we temperaturen die 's zomers aandeden. 
Nu is het iets minder warm, maar nog steeds heerlijk!
Met het stijgen van de temperaturen krijg ik ook altijd weer tuinkriebels. Niet dat ik die anders niet heb, maar het wordt wel erger... de zin om lekker buiten bezig te zijn, met mijn handen in de aarde te woelen, onkruid verwijderen, nog wat snoeien en de tuin weer netjes maken. 
Het mooiste vind ik echter de verandering van een 'doodse' tuin naar een tuin vol leven, waar de planten weer gaan uitlopen, voorjaarsbloeiers volop hun pracht laten zien en de knoppen in de rozen en clematis verschijnen... Er is zo ontzettend veel te zien en te genieten :o)

Ook op patchwork- en quiltgebied is er een en ander gebeurd. Ik ben nog druk bezig met de nieuwe zomerquilt. Ik had al een blok veranderd, omdat die ten overstaan van de andere blokken te groot was. Nu ga ik nog een blok veranderen. Die applicatie ga ik ook kleiner maken en rondom het blok komt wat meer 'opvulling' met patchworkblokjes. Zo wordt het blok minder groot en saai en past het beter in het geheel. Als dat gedaan is, dan kan ik de top in elkaar naaien, sashing er omheen en dan de borders. Ik denk dat ik ook nog 4 hoekblokken met applicatie ga maken, maar dat zie ik wel als ik zover ben.

Fijne week!

Groetjes,
Yvonne

2 opmerkingen:

  1. Wat een schitterende foto's van de tuin, mag ik vragen wat je geplant hebt in de mooie mand? En ben erg benieuwd naar het nieuwe ontwerp van de quilt, ziet er geweldig uit!
    Groetjes, Ineke

    BeantwoordenVerwijderen
  2. @ Ineke: In de mand heb ik een miniatuurroos geplant, genaamd Fairy Queen. Een betoverende naam voor een roosje dat enorm veel rode bloemen zou (moeten) krijgen. Ik ben benieuwd :o)

    BeantwoordenVerwijderen